Nieuws

woensdag 26 augustus
test
dinsdag 29 mei
dit is een test 2018
De actie waarbij u een gratis tekenpas kon aanvragen is sinds vandaag gesloten. Afgelopen twee weken hebben 10.000 mensen de tekenpas aangevraagd. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Het betekent helaas dat wij verdere aanvragen niet meer in behandeling kunnen nemen. Iedereen bedankt voor de getoonde interesse!
woensdag 20 september
Dag van de Zandmotor 2017
Op maandag 18 en dinsdag 19 september beleefden ruim vierhonderd ouderen een bijzondere dag op het strand en in de natuur. Stichting het Zuid-Hollands Landschap organiseerde samen met de Haagse zorginstellingen Florence en Reakt voor de vierde keer deze stranddagen.
dinsdag 12 september
Jonge reeën dood gebeten
In een week tijd zijn twee jonge reeën doodgebeten door honden in de Duinen van Oostvoorne. Boswachter Jan Alewijn Dijkhuizen van Stichting het Zuid-Hollands Landschap vertelt: “Afgelopen week vond ik twee jonge reeën die aangevallen waren door honden. De eerste was al dood toen ik het dier vond, de tweede is door een dierenarts uit zijn lijden verlost. Het laat zien hoe belangrijk het is om je als hondeneigenaar bewust te zijn van de instincten van je hond en daar goed naar te handelen.”
zondag 10 september
Column: De grote vlucht
Maarten van der Valk is assistent regiohoofd van het Zuid-Hollands Landschap in de regio Eilanden. Samen met zijn collega's houdt hij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
zaterdag 9 september
Eerste Scotty bord geplaatst
Vrijdag 8 september is het eerste Scotty bord geplaatst bij Kasserie Ock. David Sisson, fondsenwerver bij het Zuid-Hollands Landschap overhandigde het eerste bord aan Jolanthe van den Berghe van Kasserie OCK in Den Haag.
maandag 4 september
Column: Zwammen
Maarten van der Valk is assistent regiohoofd van het Zuid-Hollands Landschap in de regio Eilanden. Samen met zijn collega's houdt hij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
donderdag 31 augustus
Leidse Hooidagen zeer succesvol
Afgelopen weekend, zaterdag 26 en zondag 27 augustus was het een komen en gaan van kinderen met ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes op de Leidse Hooidagen. Ruim 2800 bezoekers hebben genoten van alle activiteiten en het prachtige weer.
woensdag 30 augustus
Fotowedstrijd: Eb & Vloed
Elk seizoen gaan we samen met jullie op zoek naar de mooiste foto's van de natuur in Zuid-Holland. Dit keer was het thema Eb & Vloed waarmee veel fotografie liefhebbers aan de slag zijn gegaan, én met een geweldig resultaat. Honderden inzendingen!
unknown version