Berbice en Beresteijn Voorschoten

zaterdag 28 september 09:30 - 12:00 uur Ga mee op deze unieke gecombineerde excursie bij de buitenplaatsen Beresteijn en Berbice.

Praktische info

Locatie

Leidseweg 191, Voorschoten

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00
Er zijn nog 32 plaatsen beschikbaar

Deze unieke excursie wordt georganiseerd door Het Zuid-Hollands Landschap en de Vereniging tot Behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten. Je kunt getuige zijn van een bijzonder stukje geschiedenis uit voorgaande eeuwen, dat normaal niet toegankelijk is voor publiek.

De buitenplaats Beresteijn is ontstaan in 1828. Aan de zijde van de Leidseweg werd een bescheiden landhuis gebouwd. De hoge wal achter het landgoed houdt de wind tegen en beschermt zo de beplanting. Een typisch element van de Engelse landschapsstijl is de grot in de hoge wal, die door mensen is nagemaakt. Zuilen, piramides en andere bouwwerken werden in het tuinontwerp opgenomen om bezoekers te vermaken.

De buitenplaats Berbice dateert uit de zeventiende eeuw. De buitenplaats heeft zijn huidige allure gekregen door de bouw van o.a. een oranjerie en fruitmuren rond 1700. In het begin van de 19e eeuw is door Zocher senior een landschapstuin aangelegd.

Tijdens de excursie kun je de natuur en historie van de buitenplaatsen Beresteijn en Berbice zelf beleven en ontrafelen. De gidsen praten je graag bij over het beheer dat Het Zuid-Hollands Landschap en Berbice uitvoeren om deze parels te behouden. In de oranjerie van Berbice geniet je van koffie en/of thee.

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan in de omgeving van Landgoed Beresteijn o.a. op de Mozartlaan. Houd rekening met enige minuten lopen tot het landgoed.

Start

De start is bij de ingang van Buitenplaats Beresteijn, Leidseweg 191 Voorschoten.

Locatie

Leidseweg 191, Voorschoten

Ook interessant

Het hele jaar te reserveren
Boek een duinhuisje
Vakantiehuis
Oostvoorne
Het hele jaar te reserveren
Avondwandeling over de Zandmotor
Sfeerwandeling
Den Haag
Kampeerterrein
Oostvoorne
unknown version